Kameraövervakning kontor & arbetsplats

Vi på Categori Data AB är specialister på data-, tele- och säkerhetsinstallationer och kan hjälpa er med ett driftsäkert och effektivt system för kameraövervakning av arbetsplats eller kontor.

Vi har full koll på vilka utmaningar och behov våra kunder kan tänkas stå inför och erbjuder alltid skräddarsydda lösningar då vi vet att alla arbetsplatser ser olika ut och har olika krav. Mycket av detta kommer från vår långa erfarenhet inom säkerhetsbranschen. Vi är idag ca 50 anställda och alla våra installatörer har självklart certifierat sig inom alla de system som vi använder oss av.

Effektiva lösningar inom kameraövervakning på arbetsplatser

De flesta arbetsplatser och verksamheter har idag någon slags kameraövervakning. Kameraövervakning ger er en mycket bra investering för säkerheten åt anställda och ägare, men inte minst era kunder. Det hjälper även till att förebygga problem som stölder, rån och våld.

Vissa typer av verksamhet kan även ha lagkrav på att det finns kameraövervakning, till exempel flygplatser och viss offentlig verksamhet, för att kunna leva upp till andra lagkrav som ställs på verksamheten.

Tack vare att vi på Categori Data AB hänger med i teknikutveckling under åren så har vi möjligheten att erbjuda er arbetsplats kameraövervakning som håller mycket hög kvalitet. När du anlitar oss så kan ni vara säkra på att vi tar totalansvar för projektet och erbjuder er helhetslösningar där samtliga komponenter och system ingår. På så sätt kan ni lita på oss som en professionell och trygg installatör.

Regler för kameraövervakning kontor

För att få använda sig av kameraövervakning på ett kontor så finns det vissa lagar och regler som man måste följa för att inte kränka integriteten hos sina medarbetare. Det krävs inget tillstånd för att övervaka en arbetsplats där främst medarbetare befinner sig, men man måste självklart ändå följa de regler som finns i dataskyddsförordningen gällande hantering och lagring av inspelat material. Det är också viktigt att kameraövervakningen har ett tydligt syfte, till exempel att skydda mot skadegörelse eller otillbörlig åtkomst till vissa utrymmen. Det är inte tillåtet att använda övervakningen till andra syften bara för att det är möjligt, till exempel att kontrollera vad medarbetare gör under sin arbetstid eller om de ser trevliga ut när det kommer kundbesök.

Det är också viktigt att man informerar om att kameraövervakning sker på arbetsplatsen. Informationen ska vara tydlig och lättillgänglig. Det bör finnas skyltar som visar att det finns kameror på platsen. Man har inte rätt att sätta upp dolda kameror utan de ska vara lätta att känna igen.

Därtill bör man även ha detaljerad information om hur materialet lagras och används. Denna information kan till exempel finnas på en webbsida (med länk angiven på informationsskyltarna) eller på ett anslag på en central plats på kontoret.

Datainspektionen har detaljerad information och vägledning kring hur man får använda sig av kameraövervakning i olika typer av verksamhet. Deras guider hittas här. Vi bistår givetvis också med rådgivning kring vilken slags utrustning som kan vara lämplig i olika sammanhang.

Kameraövervakning arbetsplats

Kameraövervakning i butik

Butiker tillhör några av våra vanligaste kunder när det kommer till kameraövervakning. Det är vanligt att man sätter upp övervakningskameror för att motverka snatteri och stölder samt rån. Dessutom kan videomaterial som spelas in användas som bevismaterial om man ändå skulle drabbas av ett brott, något som tyvärr blir allt vanligare.

Vid övervakning av butiker är det viktigt att man informerar om att kameraövervakning sker i lokalen. Det ska sitta tydliga skyltar vid in- och utgång så att kunder som besöker butiken enkelt kan se att det finns kameror  i butiken.

Mer information om kameraövervakning i butiker hittar du här.

Kontakta Categori Data för kameraövervakning på arbetsplats & kontor

Vill ni veta mer om vad vi kan erbjuda er när det kommer till kameraövervakning på arbetsplatser? Välkommen att kontakta en av våra medarbetare nedan så får du personlig rådgivning anpassad till just din verksamhet och ditt företags behov. Välkommen!

Kontaktpersoner

Kameraövervakning kontor & arbetsplats
VD / Sälj
Christer Ferm
+46 8 649 09 00
Kameraövervakning kontor & arbetsplats
Behörig ingenjör CCTV / Konstruktion
Dan Vennström
+46 8 649 09 00